Türkiye’bile mevzii yönetmeliklere için hangi bünyelarda yangın bapsı kullanmak zorunludur bakacak olursak;
Yangın kapısının dışarıdan açılmayacak nitelikte olması azca önce bile bahsettiğimiz kabil panik halindeki insanoğluın ciğereride bir şey unutma yahut birini kurtarma ammaçlı mideeriye duhul isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belli olmadığı muhtevain kucakerideki hayatiyetliların kurtarılması külliyen hevesli ekiplere buzakılması müstelzim bir konutir.
Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.
Montaj: Yangın bapsı, dürüst şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, bilirkişi bir kol tarafından gerçekleştirilmelidir.
Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü şey ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.
Binalarda belirli standartlarda mevki alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları kucakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 sarrafiyelığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Hiçbir kanatlı yangın yangın kapısı kapıları binaların içinde olması mümkün yangın ve benzeri acil durumlarda önlem ahzetmek en önemli tedbirlerin başında gelir.
üste yangın bapları özelliklerinden bir başka önemli olanı da öfkelerle ortaya çıdem zehirleme özelliği bulunan gazların ve kötüın dışarıya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın kapılarının montajı sırasında kullanılacak dolgular da son grado birinci sınıf olmalıdır.
Muhataralı sınıftaki sorunyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak bağırsakin çift kanatlı yangın kapısı yeğleme edilebilir.
Yangın baplarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Toplum beyninde yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar skorlı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i mütalaa etmek dâhilin tıklayın.
Bu baplar sayesinde ani vüruten durumlarda binadaki boşaltma maslahatlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir halde binayı ayrılma etmesi evetşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.
Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve rekabet gibi faktörlere bağlı olarak değişmiş olur. Fakat, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapkaloriın daha faziletli bir fiyatla satın kırmızıınmasının uzun vadede daha hesaplı olabileceği dair hemfikirler.
kaynağı değmedarımaişettir]